Ce se ascunde sub ghemul de blană

ted-489574lIn cazul în care îţi imaginezi că vei vedea un film pentru cei mici (doar pentru că personajul principal este un ursuleţ de pluş), renunţă la aşteptări şi apasă Play fără vreun copil prin apropiere. „Ted” este o comedie ce te poate şoca datorită umorului nebănuit, dar este o alegere nimerită pentru o seară cu prietenii.

Seth MacFarlane este regizorul filmului „Ted”, cel care a lucrat şi la seriale de desene animate precum Johny Bravo, Dexter’s Laboratory, Cow and Chicken sau Family Guy.MacFarlene este de asemenea şi cel care îi dă voce lui Ted,  adus la viaţă de un puşti de opt ani, John, în noaptea de Crăciun. Se bucură de celebritate şi invitaţii la talk-show-uri, dar în acelaşi timp, Ted îşi investeşte energia, umorul, timpul, dar şi comportamentul său scandalos în prietenia lor. Ajuns la maturitate, John (Mark Wahlberg) duce o viaţă lipsită de responsabilităţi şi griji, bea şi fumează marijuana umăr la umăr cu micuţul său tovarăş. Deşi are 35 de ani, viaţa lui pare că s-a oprit la vârsta majoratului, vârstă la care toate par că îţi sunt permise.

Lori (Mila Kunis), iubita lui John, este cea care încearcă să îndrepte viaţa acestora. John este astfel pus în faţa faptului împlinit, obligat să aleagă între Ted şi Lori. Adoptă unele soluţii de compromis: îi cumpără un apartament lui Ted şi îi găseşte o slujbă. Insă ghemul de blană artificială nu se înfrânează de la petrecerile scandaloase şi obiceiurile nesănătoase, astfel încît John nu reuşeşte să se ţină departe de necazuri pentru mult timp.

Trebuie să apreciezi faptul că în scenele cu John şi Ted, Mark Wahlberg a putut să creeze imaginea unei relaţii foarte strânse, asta deşi a interpetat singur. Chimia dintre cei doi se simte ca şi cum ursuleţul ar fi un actor în carne şi oase, cînd în realitate este un personaj construit în totalitate pe calculator. Finalul este construit în simetrie cu începutul, de data aceasta însă Lori fiind cea care îşi pune dorinţa care va da deznodământul filmului.

Deşi are o nominalizare la Oscar, pelicula nu este lipsită de puncte slabe. I se pot reproşa umorul uşor deocheat pe alocuri, scene de nuditate sau un scenariu mai puţin original (jucăria care vorbeşte este întâlnită şi în alte filme). Cu toate acestea, simpaticul personaj atrage privirile şi atenţia indiferent de ce ar face. Nu are cum să nu îţi intre pe sub blană! Pardon, pe sub piele.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Admirator says:

    Am vazut trailerul, mi-a placut. Am vazut filmul, mi-a placut si mai mult. Cu toate ca are unele faze cam trase de par, se merita !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s