Spitalul de butonaţi mintal

Tastatura1Îi merg degetele pe tastatură atît de repede încît îţi obosesc ochii privind. Dacă îi dai un stilou în mînă, se uită la el ca mîţa-n calendar. La ce să îi trebuiască dacă e legat de butoane mai ceva decît un bolnav de aparatele sale?

De cînd e la facultate, a învăţat că notele zboară în eter şi ajung la el prin intermediul ecranului rece. Ba nu, rece e doar cînd îl deschide, că în rest, frige de parcă e ţinut la soare. Nu te-ai aştepta ca unui student la Medicină să îi miroase calculatorul a fum, dar cum lucrează la foc mocnit ore întregi, nu te mai miră nimic. Îl vezi des făcîndu-şi sinteze după powerpoint-urile lungi şi imposibile, să nu-l prindă sesiunea cu ele nedescîlcite. Ţi-ai crea însă o imagine falsă crezînd că tot ce face el la calculator e legat de şcoală. Nu. Uneori, vede ce îi mai trece profesorului X prin cap, unde şi-a cheltuit banii în vacanţă sau mai bine, în ce maşină i-a investit. Facebook-ul deschide uşi nebănuite.

Află subiectele examenului de mîine fără ca măcar să se ridice din scaun. Se crede slab şi vrea să se îngraşe, îi convine că nu arde nici o calorie. În schimb, îi ard neuronii de nervi cînd se gîndeşte la ce nedreptate îl supun profesorii, care s-au aliat cu internetul împotriva lui. În curînd, nu se va mai putea distinge de feluriţii săi colegi, care mai sărac cu duhul, care cu punga mai largă sau cu casca mai bine înfiptă în urechi. Vor fi băgaţi cu toţii în aceeaşi oală şi hrăniţi cu grile înainte de examen. Da, tot prostu’ le va înghiţi pe nemestecate şi uite-aşa ies medicii inconştienţi de mîine. Nu-i bai, la noi le vezi pe toate.

Studentul merge însă înainte, pierdut printre grilele sale. Nici nu se gîndeşte la ce îi oferă ziua de mîine, pentru că s-ar putea să se sperie. Cine ştie, poate că îi vor învăţa să opereze din faţa calculatorului, că pînă la urmă, au mai multă practică printre butoane decît cu seringa în mînă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s