Mai bine fără bine

Facebook-BirthdayÎn propria campanie de reducere a timpului petrecut pe Facebook a intrat anul acesta și inițiativa de a-mi debifa căsuța cu ”Show my birthday on timeline” 

Am făcut o observație simplă. Anul trecut de ziua mea, contul mi-a fost asaltat de-a dreptul. Te simți important că atâția oameni se gândesc la tine și îți transmit urări de bine. Dar (!) în același timp e bine să nu uiți că cei mai mulți își dau seama că e ziua ta abia când intră pe Facebook și văd căsuța din dreapta sus ce îi înștiințează despre acest fapt. Și atunci să te ții. Unii nu se uită nici măcar dacă te cunosc. Alții fac abstracție că, de fapt, nu ați mai vorbit de muult timp, poate chiar de anul trecut, când ți-au urat lamulțiani-ul conștiincios.

Mi-am scos ziua de naștere anul acesta, ca să nu mai am motive de cârcoteală. Ca să vezi. Respir ușurată. Sunt câțiva răzleți care mă felicită și în sinea mea, îmi spun că așa e normal, în lumea asta în care  nu ești nici figură publică și nici nu aspiri la a fi una.

La sfârșitul zilei, nu mă mai dor degetele de la mulțumitul tuturor pe Facebook. Memoria tot mă lasă însă și simt un gol în stomac când mă gândesc la nenumăratele mulțumescuri spuse astăziPentru că adevărații oameni din viața mea nu au avut nevoie de iconița de pe Facebook pentru a-și aminti de mine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s