Pâine unsă cu circ

Emisiunile de divertisment de la ora 17.00 din România nu contenesc în a-și întinde tentaculele, acoperindu-ne cu scandal regizat și tactici neetice de captare a audienței.

Războiul dintre Acces Direct și Happy Hour se duce fățiș, dar mijloacele de luptă nu sunt întotdeauna cinstite, pe front căzând răniți chiar telespectatorii. Vineri, 15 martie, cele două emisiuni au anunțat că îl au ca invitat special pe Dan Bittman. Telespectatorii au putut vedea astfel un Bittman care apărea în ambele studiouri. Gafa a fost însă făcută de prezentatoarea de la Antena 1, Simona Gherghe, care a introdus, la începerea emisiunii de la ora 17.00, un interviu filmat cu cântărețul mai devreme în acea zi, pretinzând că Bittman se află în direct în platoul Antenei. O jumătate de oră mai târziu, când emisiunea sa a început, Cătălin Măruță și-a prezentat invitatul, și, știind deja că publicul va fi nedumerit în care platou este de fapt cântărețul, l-a făcut subtil să specifice ora și data. Pauza de publicitate de după interviul „în direct și exclusivitate” cu Dan Bittman a acționat, însă, ca un ceas deșteptător pentru Simona Gherghe, care, dându-și seama de eroarea comisă, le-a spus telespectatorilor că materialul a fost filmat cu câteva ore înainte.

Dar oricât de mult și-ar fi dorit prezentatoarea să bandajeze imaginea emisiunii nu a reușit, întrucât aceasta a fost afectată constant în ultimele luni, după lupte cu Adriana Bahmuțeanu, Rona Hartner sau Ioana Tufaru, fiica interpretei de muzică ușoară, Anda Călugăreanu. După ce a umilit-o în direct pe cea din urmă, Simona Gherghe și-a cerut live scuze față de ea. Însă dezvăluirile ulterioare, conform cărora Ioana Tufaru avea, din decembrie anul trecut, un contract plătit cu cei de la Acces Direct, pentru a contribui astfel la zbaterea neâncetată a producătorilor în lupta pentru audiențe.

Nu este clar dacă a fost o eroare sau o acțiune manevrată pentru a fura din telespectatorii Trustului Media Pro, însă rapoartele de audiență publicate de Paginademedia.ro ne spun că „Bittman înregistrat l-a bătut pe Bittman în direct”.

Text publicat în Opinia Veche,  Iași, 25 martie 2013

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Laura says:

    Nu c-ar fi două emisiuni de top, dar… totuși aș fi ales Pro TV. Nu că mi-e drag Măruță, dar Antenele îmi provoacă ceva ce unii ar numi „vomă”. :)) am să zic, totuși, dezgust. :))

    Like

  2. Admirator says:

    ProTV-ul sunt profesionisti din multe puncte de vedere. Antenele degeaba incearca sa se zbata pe n fronturi (Antena 1, 2, 3 si parteneriatul cu GSP) pentru ca nu au nicio sansa sa atinga nivelul celor de la PROTV (indiferent ca e vorba de audiente sau calitatea emisiunilor). Acces Direct imi inspira foarte multe din emisiunea Drept la tinta prezentata de Madalin Ionescu pe Kanal D (sper sa nu gresesc). Am preferat si voi prefera mereu canalele PRO (ProTV, ProCinema, sport.ro in defavoarea celor de la Intact Media Group.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s