Boabe de circ

Ideile curg alene pe litoralul ro­mâ­nesc, aduse de valurile ce parcă vin dins­pre plajele însorite ale Braziliei. Ra­du Mazăre nu se sfiește să facă anual schimbări în orașul în care este primar de 13 ani. Dacă a văzut că vara trecută, paradele cu carele alegorice au atras atenția asupra stațiunii Mamaia, acesta îi obligă acum pe proprietarii clubu­rilor de noapte, prin hotărîre de Consi­liu Local, să își confecționeze fiecare un astfel de vehicul, cu care să defileze la caravanele organizate de primărie în fiecare săptămînă.

Tentativele de a transforma sta­țiu­nile în mici copii ale marelui Rio de Janeiro sînt serioase, primarul dînd instrucțiuni clare cu privire la modul în care mașinile de carnaval trebuie să arate. Fiecare trebuie să aibă opt metri, iar dansul în ținutele provocatoare pe carele alegorice îl vor face cel puțin șa­se animatoare „ca să nu mai văd două leșinate, două speriate pe carul alego­ric”, adaugă acesta. Patronii care nu vor îndeplini aceste prevederi riscă să fie amendați sau să li se retragă autoriza­ția de funcționare.   

Chiar și în timpul liber, Radu Ma­ză­re lucrează de zor la promovarea Con­stanței. Acesta va lansa, peste două săptămîni, împreună cu Lore­da­na și Cabron, un imn dedicat stațiunii Mamaia, în care edilul va interpreta o parte a acestuia. Pînă să ne dăm seama dacă are voce, aflăm între timp că își folo­sește din plin glasul în dispute cu Traian Băsescu pe seama portului Con­stanța, care însă deviază înspre subiecte ce nu țin de administrarea aces­tuia. Primarul ne-a lămurit pe toți, prin schimbul de replici avut cu preșe­dintele, că, deși își petrece timpul în compania fetelor din stațiuni, așa cum este învinovățit de șeful statului, spre deosebire de acesta, nu încearcă să le facă șefe de partid și nu este însurat.

Nu ne este clar care sînt velei­tă­țile artistice ale edilului, însă cert este că bărbatul încearcă din plin să scoată la iveală ceva prin proiectele ce presupun implicarea sa artistică. Se pare că pe lîn­gă muzică și actoria îi dă ghes, pri­marul lăsîndu-se convins să joace în se­rialul Mamaia Vice, care va fi turnat în această vară în stațiu­nea ce îi dă nume­le. Întreaga producție va re­flecta via­ța unei brigăzi de poliție lo­cale din Con­stanța, iar șeful acesteia va fi Radu Mazăre. Rămîne de văzut dacă edilul va avea o misiune greu de îndeplinit sau va fi, pur și simplu, el însuși!

 Text publicat în Opinia Veche, Iași, 8 aprilie 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s