Aşii dintre aşternuturi

Îţi place. Îţi place mult de tot să o domini şi să o faci pe şeful cu ea. Îţi dă un sentiment liniştitor, să ştii că tu eşti ăla care e capabil să ţină frâiele în mână. Mai eşti şi bun al naibii şi ştii asta. Ştii  să o atingi, să o frămânţi şi să o întorci pe toate părţile în cel mai năucitor mod posibil. Profiţi mult de faptul că te ştii bun şi nu o laşi niciodată să uite asta. Ăsta eşti tu. Simplu, dar nemaipomenit de eficient.

Îi place. Altfel nu s-ar trezi aşa obosită şi boţită în fiecare dimineaţă. Nu ar arăta atât de epuizată şi stoarsă de toată energia, aşa trântită pe o parte la marginea patului cum stă. Doar când o vezi, în goliciunea şi simplitatea ei, ţi se trezesc amintirile din nopţile trecute, când în momentele de luciditate îţi veneai în fire şi încercai să îţi dai seama unde te afli, ud leoarcă de îţi puteai stoarce tricoul de pe tine fără nici un fel de probleme. Şi doar pe ea o vrei să te încălzească atunci când te cuprinde câte un tremurici. Doar cu ea vrei să te pierzi între cearşafuri şi să nu mai ştii de tine.

download (1)Că veni vorba de ele. De cearşafuri. Ele vă sunt singurii martori. Părtaşe şi vinovate în aceeaşi măsură. Măcar de ar avea gură să strige. Că voi vă consumaţi povestea pe tăcute şi pe nesimţite, într-un egoism greu de înţeles.

O domini clar. Sau cel puţin aşa crezi. Că ţi-e supusă. Că eşti stăpânul ei. Că o ai la piciorele tale şi că faci ce vrei din ea. Spune-i cum vrei. Eşti liber să visezi la asta. Oricum ea e numai a ta, devreme ce te lasă să o joci cum vrei şi nu ţi se împotriveşte niciodată. Recunoaşte însă. E doar un joc de suprafaţă cu care te păcăleşti singur. Ea te domină de cele mai multe ori. Căci în definitiv, ce alt rol mai bun poate avea o biată plapumă, dacă nu să te învăluiască pe toate părţile.

Text publicat în Opinia Studenţească, Iași, 25 noiembrie  2013 și în versiunea online a Revistei OK, Piatra Neamț, 27 mai 2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s