La rece nu gândeşti

Print05 Dec. 01 17.45„Mamă, de ce o fi aşa rece apa asta?” Ha, chiar ai ajuns să te întrebi asta? După regulile normale şi banale ale societăţii în care îţi duci veacul, eşti nebun de legat şi de dus direct între pereţii austeri ai unui spital de nebuni. După regulile tale, să te bălăceşti în plină iarnă în apa în care nici zăpada pe care ai aruncat-o acum zece minute nu se încumetă să se topească, ei bine, nu e chiar cine ştie ce. Şi deci, de ce te mai întrebi de ce apa e rece cînd afară e decembrie şi termometrul se joacă cu semnul minus?

Print11 Dec. 01 19.32Pentru că nu gândeşti mult înainte să sari într-un fiord norvegian. Altfel îţi stă mintea în loc, începe să îngheţe înainte de a simţi tu broboanele reci care se scurg pe tine în gerul tăios. Dacă îţi faci scenarii dinainte, s-ar putea să renunţi. Şi atunci, te-ai dezbrăcat degeaba acum şi stai cocoţat pe stânca aia înaltă, dacă tot nu mergi până la capăt. Aşa că împrumuţi ceva din curajul celor care au sărit înaintea ta şi speri să nu fii nevoit apoi să stai două zile la pat.

Print12 Dec. 01 19.32Pe cine să suni când coşul pieptului ţi-e umflat şi fierbinte de parcă ţi-a luat foc ceva pe interior? Când scoţi capul afară din apă şi gerul îţi biciuieşte obrajii? Când mai apoi îţi simţi doar tălpile pe zăpada proaspătă, restul corpului fiind prea şocat de adrenalină? N-ai nevoie de vreo ambulanţă. De vreun control specializat şi detaliat la cap. De oameni care să îţi sugereze subtil că eşti de băgat în cămaşa de forţă.

download

Când eşti doar tu la sub zero grade, tu şi apa care te-a primit, tu şi pielea-ţi înroşită, atunci la cine să apelezi dacă nu la tine? Tu îţi resetezi mintea şi uiţi de tot ceea ce ţine de iarnă, de curaj sau de lipsa lui. Tot ce îţi rămâne la final e sentimentul ăla copleşitor care îţi aminteşte că trăieşti din plin. Şi atunci nu-ţi mai pasă nici de câte pliculeţe de ceai rupi după şi nici de cât de dus cu pluta eşti crezut.

Text publicat în Opinia Studenţească, Iași, 9 decembrie  2013

*printuri făcute pentru glorie eternă  (badass me) şi aducere aminte 

*later edit: pentru validitatea celor de mai sus

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/o-tanara-romanca-sarbatorit-intr-un-mod-inedit-ziua-nationala-8_529b5feac7b855ff565f6925/index.html#

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Refinder says:

    frumos articol 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s