Zâmbetul de duminică

Fotografie1048„IS-04-FYA, la ora 09:00 în Codreanu. Bagajul este în trolerul tău.” Da, tata, să trăieşti, am primit mesajul. Dacă e trolerul meu înseamnă că e încărcătură mare. Nici nu mai ţin minte ce i-am cerut mamei de data asta de acasă. De obiei încep o listă lungă de undeva de pe la vreo joi. Invariabil, până sâmbătă sau duminică uit câte ceva de pe listă.

De regulă, după ce dau la pace cu Copoul şi îl dăm gata în urcare, eu şi bagajul meu doldora de doar mama mai ştie ce, ajung la cămin şi îl deschid încântată de parcă în fiecare week-end la mine vine Moş Crăciun.

La mine şi la oricare student care primeşte constant, sau cel puţin din când în când, câte un bagaj de acasă de abia îl mai poate duce. „Îţi dau de nu mai poţi duce” ar fi de interpretat altfel în cazul de faţă.

04-ul ăla de la început nu e însă constant. E când 09, când treişpe, când vreun şaizeci şi nu mai ţin minte cât. FYA e însă şmecher şi rămâne acolo de fiecare data. Asta, sau este de fapt singura companie pe care o alege tata în fiecare week-end, când stă cu pachetul meu în braţe într-o autogară micuţă din Piatra Neamţ. N-am nici o intenţie în a face vreun soi de reclamă companiei. La cât plătesc pentru un bilet spre casă mi se face oricum rău. La mijloc e vorba de doar un simplu număr de înmatriculare care îmi aduce un zâmbet larg pe faţă de fiecare data când îl zăresc de la distanţă.

***

Am ajuns acasă. Nu m-a dat gata Copoul nici de data asta, am fost fată vitează. Asta, sau am fost doar mai şmecheră decât el şi l-am fentat cu primul tramvai care mi-a ieşit în cale. Prea greu trolerul. Să vedem ce mi-a adus Moşul.

 

 

* Mulţumesc, mama şi tata, pentru că existaţi.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s