Ceapa ei de sesiune și mama lui de scris

daca-citesti-asta-300x259 (1)

M-am întrebat de multe ori ce fețe or fi făcând profesorii mei de la facultate atunci când îmi citesc ciudățeniile scrise pe la examene, când nu mă mai duce creierul și îmi dau silința să improvizez cât mai logic și fără să aberez aiurea pe câmpii. Mă întreb din nou asta, având în vedere că tocmai am pus punct examenelor din ce-a de-a patra mea sesiune de student la Jurnalism.

Mă gândesc la profesorii mei pentru că mă trezesc de multe ori scriind fără să îmi dau seama. De multe ori împletesc cuvintele și le înșir de îmi vine să mă pup singură. Mama mi-ar spune că „Ești o deșteaptă”, dar cum nu e lângă mine atunci când scriu la vreun examen, mă felicit singură în gând.

În celelalte cazuri, îmi storc până nu mai pot glanda ce îmi toarnă doza de inspirație în degete, până când, desigur, cedez și împrăștii cuvinte care doar îmi par că sună bine unele lângă altele. Ca mai apoi să refuz să îmi recitesc lucrarea.

            Adică, dacă până și eu refuz să mă citesc, proful de ce m-ar citi?

10349140_754512744594102_2147412940345192007_n
Examen la Istorie Contemporană. Sigur am scăpat vreo două trei propoziții aberant de lipsite de înțeles

Dar pe bune că așa e. De cele mai multe ori sunt foarte ușurată că am scăpat de încă un examen sau proiect și mor de lene și nu mai vreau pur și simplu să citesc ce am scris. (Să nu mă luați în seamă, examenele la Jurnalism nu sunt nici pe departe atât de grele precum ar trebui/părea). În majoritatea cazurilor, pentru că vorbim de examene ușurele, știu că oricum nu picăm nici unul deci hai, treacă de la mine și ducă-se.

Așa că nu mă citesc și predau foile, încercând să îmi dau seama ce o fi în mintea profesorului când o trece cu privirea peste ce am scris. „Mamă, aveam pretenții de la asta” sau „Ce le mai sucește, de mă doare capul”. Iar eu stau în tot acest timp și scriu pe blog despre ce și cum am scris. Ei uite de aia nu aș fi bună de profesoară. Căci, să-mi fie cu iertare, dar de unde atâta răbdare cu studențimea asta pestriță?

 

Surse foto: Student din Provincie, arhivă personalăkimberlyemilia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s