Căldură mare, mes amis

IMG_2404„Hai că se duce lumina, Leonti, hai, stai la poză.” Valentin își răcește gura de pomană. Stă cu aparatul foto în mână și așteaptă ca modelul său să își astâmpere râsul sănătos. E bai, se duce soarele și nu mai stă bine cocoțat acolo sus. Nu mai ajung razele filtrate printre crengile copacilor fix așa cum trebuie pe chipul Iulianei.

Iar ea tot râde în timp ce întoarce constant privirea la obiectiv. Îi șade bine în rochia strânsă pe corp. Când te gândești că un body modelator e de ajutor pentru multe tipe cu vreun kilogram, două în plus și te uiți mai apoi la Iuliana, ei bine, nu poți decât să spui că e norocoasă.

Afară e vară nebună și eu trag ocheade ofticate către blugii mei. Mă gândesc la rochii de vara și la cât de inspirată a fost Iuliana. Îmi iau însă gândul de la căldură și fug de lângă ei, în special după ce îmi aud numele și un „mă face să râd”. Îmi dau seama că Iuliana are dreptate. Nici eu nu-s vreo fotogenică, iar pe deasupra, mă enervează să mă privească lumea în timp ce mă chinui să dau bine în vreun obiectiv.

This slideshow requires JavaScript.

Asa că îmi iau iPhone-ul de-o toartă și mă bucur în voie de potecile bătucite din Grădina Botanică din Iași. Na, eu știu că nu pot să scot poze așa cum scoate vreun Nikon. Dar până îmi achiziționez vreo jucărie de asta scumpă mă mulțumesc cu ce am.

Valentin mă ceartă că scot pozele direct cu efect. „Fă-le simple și le editezi apoi, îți dau eu un program mai mișto”. Mna, știu dom’le, atâta cap am și eu, dar prea sunt comodă și prea abia aștept să urc vreo poză, două pe vreun Twitter sau Instagram. Așa că o fac pe proasta și o dau înainte în lenea mea.

IMG_2424De căldură tot nu uit. Tare ar merge costumele de baie acum. Unde mai pui că trecem și pe lângă lacul din Grădina Botanică, așa, parcă pentru a fierbe și mai tare de ciudă că nu m-am echipat corespunzător pentru zăpușeala de afară. Că așa de sucită doar eu pot să fiu. Dacă e iarnă și frig mă arunc în ape înghețate prin Norvegia. Iar de e vară, ia și te coace bine, dacă blugi ți-au trebuit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s