Tenis, dar nu și la mine în ogradă

Eu nu sunt cu tenisul. Și nici nu a ars inima în mine de bucurie că sunt româncă zilele astea. N-am fost alături de Simona Halep la Roland Garros, nu pentru că aș fi vreun Gică Contra și nu aș aprecia o viață întreagă de antrenamente. Însă nu mă simt mai româncă fiindcă numele tenismenei noastre a fost pe buzele tuturor zilele astea.

Sharapova-Halep-060614Am înregistrat din mers succesele Simonei în Franța și le-am salutat cu bucurie. Însă existența mea nu s-a schimbat cu nimic semnificativ fiindcă ea a ajuns în finală alături de Șarapova. Well, și cu fătuca asta bine făcută de am văzut-o prin reclame la deodorante și de care am auzit că zbiară tare pe teren (iertare, nu am văzut meciurile dintre cele două), o fi ea bună și la tenis și la cum arată, dar tot nu m-am lăsat convinsă, măcar de circumstanțe, să mă uit la meci. Circumstanțe, adicătelea măcar așa, că s-a uitat toată lumea și să fiu în temă. Sunt mai pe alături și deloc în rândul lumii, de acord, dar nu mă poți lua la rost că nu sunt româncă dacă nu am văzut meciurile.

Păi mi-ar fi plăcut să fi făcut tenis. Pare-mi-se că mi-a pus tata racheta în mână de vreo câteva ori când eram mică, dar nu s-a prins de mine. Sau eu de el. Așadar, eu nu sunt cu tenisul. Zac două rachete prin podul alor mei, le mai bag în seamă o dată pe an ca aroganță dar cam atât.

Uite, spre exemplu, bicicletă nu am. Pe aia nu aș lăsa-o să o cotrobăie păianjenii prin pod. Am avut una cât am fost Erasmusiță patru luni jumate în Norvegia, de mi-am luat-o de la o piață cu biciclete de vanzare. Dar acolo a rămas, că nu știam cum să fac să o car cu mine pe aeroport cât mai ieftin și mai sigur, să nu ajung cu ea bucăți pe meleagurile autohtone. Sper însă că n-au dat păianjenii la ea.

O bicicletă să îmi dai și îți sunt cea mai fericită. Pedalez până uit de mine. Dacă mai am și căștile în urechi e chiar periculos pentru sănătatea și integritatea mea fizică (am amintiri urâte cu „aproape accident” cu mașini care trec periculos de aproape de mine).

În sfârșit, găsesc biciclete și accesorii pentru biciclete  pe Biciclop.eu. Dar tare mi-e că mă întorc cu vorba la podul alor mei. Și la eventualii păianjeni. Că la cât mai stau eu prin țară, n-au timp să mă prindă. Fug  să țes vreo pânză, două pe alte meleaguri.

Sursă foto: s.yimg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s