Fata cu tableta

1146647_611281202250591_1984940589_n „Bună ziua, domnule profesor, Ana Sipoș mă numesc, sunt la Jurnalism în anul II. Nu știu dacă mă  mai țineți minte…(pauză)…”  „Ba da, cum să nu, fata cu tableta.

Pauză din nou.

Sigur, îmi dau seama că m-a reținut și că nu mă confundă. Îmi amintesc de dățile în care aveam la seminar tableta la mine și îi dau dreptate în gând. Încerc să număr dățile în care am folosit un pix sau stilouri la curs și îmi dă cu virgulă.

Adevărul e că mereu avea ceva de spus la adresa tabletei. Sau a mărului mușcat. Fiindcă e un profesor cool și apreciază noile tehnologii.

Dar mai ales, ne-a spus să nu murim proști cu tehnologia în mână. Că dacă tot avem acces la internet la tot pasul, să îl folosim cu cap la orice oră și să fim permanent conectați la ceea ce ne interesează.

„Internetul nu e doar Facebook și Instagram, să ne înțelegem”, ne spunea. „Că majoritatea prostimii doar asta folosește, este deja altă discuție. Hashtag-ul e o altă chestie inteligentă pe care după ce înveți să o folosești ai numai avantaje.”

Proful meu avea dreptate. Chiar murim proști cu tehnologia în brațe și e păcat. Dacă tot ai bani să îți iei vreun gadget de ultim răcnet, învață să îl folosești, că sunt sigură că poți mai mult decât să apeși pe butonul de check-in. Sau să editezi un selfie rapid înainte să îl urci pe Instagram. (Să nu mă înțelegeți greșit, și eu fac asta. Contează să nu fac DOAR asta.)

10351399_750472834998093_3222048022730722288_n
Mi-am cumpărat tableta special ca să citesc pe ea.

Mi-am cumpărat tableta special ca să citesc pe ea. Asta deși am fost pentru foarte multă vreme apărătoarea cărților din bibliotecă. Cumpara ecusoane, asta scria pe mine, iar pe ele sa scrie,  „save books, kill ebooks”. Însă m-am adaptat din mers, mai împiedicat la început, dar tot adaptare s-a chemat.

Aș scrie foi cât să umplu un biblioraft de pe pointshop.ro despre utilitățile tabletei sau ale smartphone-ului, acum, după ce le-am descoperit. Noroc însă că am mult spațiu de stocare pe WordPress.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s