Fuga, fuguța la americani

Fără titluNu-mi dau seama dacă anul ăsta pleacă toți în State sau am eu ochiul mai atent, forțat de circumstanțe.

Nu știu dacă s-a blocat Facebook-ul pe check-in sau e doar cool de tot să se știe că plecăm (mi-am pus deja în cap majoritatea prietenilor care au zburat deasupra Atlanticului zilele astea).

Fără titlu
„Uite-o, bă, și pe asta, pleacă la americani, fi-i-ar frig în avion.”

Cert e că se pleacă în valuri peste ocean în perioada asta. Acum, eu nu aș da check-in din superstiție. Cine știe pe cine am mai călcat pe coadă. „Uite-o, bă, și pe asta, pleacă la americani, fi-i-ar frig în avion.”

Inevitabil ți se spune că sigur rămâi acolo. Dacă ești totuși dârz și încerci să convingi că vrei să te întorci, ei bine, ți se aruncă în față faptul că ești un fraier. „Păi dai de vreun american și gata treaba.” Știu replica. Scoateți din propoziție americanul și înlocuiți-l cu un norvegian și am un déjà vu auditiv.

Fiindcă, de ce aș fi fraiera satului să stau la mila/viza vreunui străin? „Lasă, fraaate, tot mai bine e decât în țară.” Prietene, mai ușor cu sfaturi de astea de măritiș peste ocean sau cine știe ce șiretlic făcut în grabă pentru viză. Că p-aia ți-o iei fără probleme în timp de ești deștept și vrei să rămâi în State pe picioarele tale. Mi se pare că am mai auzit pe undeva că nu e nica „nefăcubil” dacă vrei ceva anume.

Fără titluMi-am căutat zborul pe Aerotravel.ro. Așa, cu câteva zile înainte de plecare, să mă crucesc de cât ar fi costat un bilet last minute. Sau dacă aș fi vrut să mi-l schimb, azi cică ar fi grevă fix la compania franceză cu care zbor până la Paris. Nu vreți să știți cât aș plăti în plus. Mai degrabă mi-aș schimba destinația și aș căuta cazare in Lisabona ori cazare in Bruxelles. Sau de fapt, oriunde nu are legătură cu zborul deasupra oceanului.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s