Mulțumesc, mamă

2

Știți copiii ăia de se dau de-a rostogolul cât e ziua de lungă pe delușoarele din grădina de la Palas? Eu cred că dacă nu ar avea părinți care să le mai fure atenția de la rostogolitul ăla tembel, s-ar opri doar atunci când ar avea febră musculară la picioare de la urcatul repetat în pantă.

Deci îi știți, da? Și eu. Mă doare capul și mă ia cu amețeala numai când mă uit la ei.

ScreenHunter_27 Jun. 16 20.51Cu toate acestea, nu pot decât să mă bucur pentru ei. Parcă le șade mai bine afară în iarbă decât în casă în fața televizorului, pe bancă cu vreo tabletă în mână  sau butonând telecomanda și zapând printre mizeriile ce se difuzează în ziua de azi pe binecunoscutele canale românești.

Nu știu ce fel de jucării educative sau jucarii interactive i-aș da copilului meu, dar în mod clar nu i-aș pune un smartphone în mână de la șapte ani. O să mă înspir pe BestKids.ro la momentul potrivit.

Până una alta, revin la rostogolitul pe iarbă. Cineva spunea lângă mine că dacă s-ar învârti o singură dată ca ăștia mici ar fi afectat toată ziua de amețeală.

Și pe bune dreptate. Eu una nu pot să mai acționez fără să mă gândesc că poate îmi murdăresc pantalonii. Sau îmi sparg capul dacă mă rostogolesc mai nu știu cum. Sau că, vorba lui, o să fiu amețâtă toată ziulica.

Mă gândeam în timp ce îi priveam că e bine de ei. Când singura grijă a lor e cât de sus să urce ca să fie distracția mai mare. Sau cum de fapt nu cade în grija lor frecatul pantalonului înverzit sau vreun eventual picior scrântit.

Și chiar de s-ar lovi. Lăsați-i să se urce peste tot, că nu creșteți un pui la incubator. Eu încă am semne pe picior, amintire a dăților în care mă zgăibăram peste tot și mă juleam de vedeam roșu curgând în fața ochilor. Mama nu a crescut un pui de Avicola.

Mama a crescut un pui pe care îl lasă să zboare.

Mama a crescut un pui cu aripi mari și sănătoase.

Mama are încredere în puiul pe care l-a crescut.

Mulțumesc, mamă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s