Cum să respiri 34 de ore într-o zi

E ușor. Zbori în State. De acolo lași fusul orar să se joace și te rezolvă.

Sigur, riști ca la destinație să nu te mai recunoști. Cel puțin în primele zile. Acasă o făceam pe viteaza și îmi spuneam în gând că nu, dom’le, eu nu o să mă las bătută de un fus orar.

IMG_3145
Mount Constitution, Orcas Island

Realitatea e că  nu ține de voința ta, iar dormitul haotic e o regulă pentru primele zile în care calci pe teritoriu străin.

10428516_766614906717219_922246443752675753_nTot regulă e să știi permanent cât e ceasul acasă. Tocmai ca să nu îl fac pe cel cu care vorbesc în țară să se uite la ceas mereu și să mă țină la curent, eu port două. N-oi fi având ceasuri de firmă ieftine și nici nu dau bine unul lângă altul ăstea ce șad la mine pe mână, însă câtă vreme îmi fac treaba cu ele și mai stârnesc și amuzamentul pe aici, e de bine.

 ”Oh, poor you, must be so hard for you to be in touch with your people back home”

Pe lângă inevitabilele zâmbete la vederea celor două ceasuri, americanii au grijă să îmi amintească mereu cât de frumos și ușor comunic cu cei de acasă. NOT. Le explic amuzată că dacă acum afară e 14:00, să spunem, la noi în țară e undeva la doișpe noaptea și cel mai probabil lumea normală la cap merge la culcare și nu stă cocoțată la vreun laptop ca să vorbească cu mine. ”Oh, poor you, must be so hard for you to be in touch with your people back home”. Well, thanks, mă ajutați mult de tot.

Voi renunța însă în curând la purtatul celor două ceasuri. Nu dau bine pe lângă ce există pe aici pe mâinile lor. Ceasuri de lux sau ceasuri sport, ceasuri de fitză sau ceasuri de firmă, mă pun în încurcătură. Am ajuns totuși pe o insulă pe lângă Seattle în care lumea vine la relaxare. Lume cu bani grămadă, firește. E bine de ei, nu am ce zice.

Nu ca mine. Până una alta, eu socotesc ore și mă încurc în ceasuri.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s