„Băi, Sipoș, tu ești unguroaică…”

„Cu o susținătoare ca tine, Johannis poate să spună că îi are pe unguri de partea lui.” Așa face haz un prieten, dacă tot nu îi priesc culorile politice de afară.

6a0133f30ae399970b01774369de95970d-piDespre originile mele ungurești am aflat destul de recent, în urmă cu puțini ani. Asta deși profesorul de istorie din liceu trăgea mereu cu dinții de numele meu. „Băi, Sipoș, tu ești unguroaică…” Eu, nu și nu, n-am cum.

Ei ba da, am o conexiune mică, de om născut la Bacău, cu bunici de acolo de aproape de Harghita. Detalii multe nici nu știu că nu am apucat să îi cunosc, fie-le țărâna ușoară.

Na, am nume de ungur. Știu, deep down, de asta o iau la sănătoasa când se atașează vreunul mai mult de mine și vrea să îmi schimbe numele. Nu ți-l dau, domnule, ai înnebunit? E numele meu unguresc…

În realitate nu sunt atașată de numele meu și nici nu țin să îl păstrez prea mult. Dar deocamdată stă bine acolo. Până când mă apuc să mai fac vreo glumă deplasată pe Facebook și ajung să iar inventez scuze pentru prostia mea de moment. Ca să îmi dea Zuckerberg numele înapoi. Ăla de ungur.

Sursă foto: mommyshorts

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s