Dacă e iarnă, e fund trântit de pământ

Am luat contactul pentru prima dată cu sporturile de iarnă în Norvegia. Țara care își încalță până și țâncii de cinci ani cu schiuri, de ajung ăștia mici să umble pe ele sau pe plăcile de snowboard ca adevărați profesioniști, zici că s-au născut direct cu fundul în zăpadă.

Snowboard boots? Schi fond sau schi alpin? Legături pentru placa de snowboard? Mhm, îți dau puștii norvegieni clasă la orice subiect legat de sport, iar dacă se mai face și pe zăpadă, cu atât mai mult. Deloc surprinzător, ce e drept.

Am profitat că am fost acolo și am învățat, chipurile, să schiez. Chipurile, pentru că dacă e să număr, am schiat de două ori la viața mea. Atât de puțin încât de fapt nu pot spune că am învățat să schiez. Am învățat însă cum să cad cât mai atent fiind pe schiuri.

Nu știu unde mă duc la iarnă, dar aș vrea să schiez din nou. Asta, sau poate să mă apuc de căutat plăci de snowboard la prețuri bune. Aș putea să încerc să fac și altceva. Ca să pot să mă laud că știu să cad și de pe vreo placă de snowboard. Oricum ar fi, chiar dacă nu plec pe undeva, Piatra Neamț-ul, orașul meu de baștină, se laudă cu o pârtie de schi. Care e de profesioniști, va trebui să îmi iau bine inima în dinți. Sau să încordez fundul bine de tot. Trebuie să învăț să cad și pe pârtia asta.

ScreenHunter_22 Nov. 17 16.57

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s