Dincolo era de zece ori mai ieftin

Oare pe ce lume trăiește un ceasornicar ce îți cere zece lei pentru schimbatul unei baterii? Una! O bucată, o baterie amărâtă la 50 de bani la colțul blocului.

bossart-bw-1204-as-s-brc~8384408
Pentru cazul în care nu poți trăi fără ceas la mână (cautceas.ro)

Fac parte din acea categorie de oameni care consideră purtatul ceasului la mână complet indispensabil. Mi-am schimbat dintotdeauna de una singură bateriile, că nu am avut niciodată branduri sau chestii simandicoase cu care să am probleme. Ceasuri Bossart pentru femei? Ceasuri Festina? Well, da, aș vrea eu,  altfel ar da un cesuc făinuc la mână, da-s student, vorba aia, și oricât mi-aș lipi ochii pe siteurile de profil, mă las păgubașă.

De data asta am prins un ceas care n-a vrut să se deschidă și pace. Așa că mi-am călcat pe orgoliul de om ce se crede îndemânatic și m-am prezentat în fața unui ceasornicar. Că ce frumos e,solid și finuț în același timp, că nici nu se miră că nu am putut singură și prostii de umplut spațiul gol și de făcut conversație.

„Nu-ți dau, dom’le, zăci lei, pe o baterie.” Asta aș fi vrut să am tupeul să îi spun. Apoi am zis să nu fiu nesimțită și să nu mă calicesc. Omul mi-a făcut totuși un serviciu. Iar ceasul meu drag e din nou la mâna mea. M-a prins sentimentală și influențată de fulgii de afară, că altfel i-aș fi spus că mai are oleacă și îi moare meseria. Cu atâtea siteuri și locuri online de care te împiedici la tot pasul de ceasuri de damă ieftine, o să ajungem ca într-un final să plătim mai mult pe schimbatul unui telescop decât dacă ți-ai lua un ceas nou de fiecare dată când rămâi fără baterie.

Pentru ce interesați, mă refer la nea Cutărică de sub pasajul din Piața Unirii din Iași.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s