Răcoare mare, mon cher

Căciuli vişinii cu emblemă albă în frunte. Urechi crescute prin fesuri. Căciuli cu extensii lungi până în palmă, de se transformă în struţo-cămile sau căciulo-mănuşi. Abia a dat iarna în noi şi deja te sufoci în clişeele din anotimpul ăsta.

E la fel în fiecare an, iar haterii ca mine n-au decât să-și răcească gura de pomană și să întoarcă privirea când văd ceva care nu le convine pe stradă. Să fie consemnat însă: nu tot ce zboară se mănâncă, and ladies, ca să porți ceva doar pentru că e pe val nu e cool. E plictisitor și bate la ochi aiurea. Și nu se pupă cu a fi atractiv.

N-am pus niciodată haine care ședeau ca naiba pe mine, doar să le fi purtat doar pentru că e pe val. M-am îndrăgostit de jachetele de blugi abia după ce valul s-a spart. În liceu, purtam blazere tricotate de damă, pe care între timp le-am lăsat din cel mai simplu motiv. Nu se mai pupă cu formele. Îmi știu dezavantajele și dacă tot mă uit toată ziua în oglindă, măcar atât aș putea să realizez și să trec mai departe la ceva ce mă avantajeză. Momentan am rămas la capitolul geci de bumbac și nu știu pe ce mă voi reprofila. Contează să șadă bine.

E de înțeles însă. E ca o melodie bună care îți place de mori la început. Te saturi de ea, dar o asculți în continuare pentru că la radio abia a început să o dea și lumea începe să o descopere. Ajungi să o urăști dar tot o fredonezi când o auzi, pentru că e prea bine înțepenită pe cap. Mai rău însă cu căciulile comerciale înțepenite pe cap. Astea-s la vedere.

ScreenHunter_121 Dec. 09 11.51

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s