Cu recunoștință, despre oameni frumoși

9cd02f22237d307fd060dfd3897260ec
Am abandonat fustele și rochiile și am fugit în brațele comodității.

L-am citit pe Radu Leb și am rămas preț de câteva minute țintuită locului. Îl cunosc personal pe acest om și jur că habar nu aveam că se ascunde atâta sensibilitate în el. Bănuiesc că sunt bune și blogurile astea la ceva.

E cu atât mai mult de apreciat că se aventurează în subiecte ce ne privesc direct pe noi, femeile. Ca să ajungă și să scrie extrem de gingaș, de să te facă să tragi aer în piept și să iei propoziția de la capăt. Cred că și dacă ar scrie despre paltoane de damă ar reuși să atingă câteva corzi sensibile.

Eu nu le am cu subtilități de genu’ (ce Dumnezeu, ai zice că parcă nici nu sunt fată uneori). Uite, dacă e să luăm subiectul mărgele și bijuterii, n-ai să mă auzi spunând despre cât de gingașe și sclipitoare și feminine sunt, despre cât de bine dau la gâtul vreunei dudui. Nu, cel mai probabil îți voi debita minute în șir despre o veche pasiune, bijuteriile handmade, despre cum aș face niște trăsnăi super ochioase din mărgelele alea și le-aș vinde mai departe.

Eu sunt cu blugii și cu pantalonii, dragul meu prieten. Știu însă că în ciuda celor scrise, chiar dacă am abandonat fustele și rochiile și am fugit în brațele comodității, nu ai să-mi spui niciodată că nu reprezint nimic pentru că fustele nu-s de mine. Consider, dacă îmi dai voie, că ai făcut o generalizare forțată. Și nu, nu ești nici reducționist, nici misogin, ești liber să vorbești mereu despre orice îți trece din cap fără teama de a fi judecat.

Mă bucur de fiecare dată când descopăr că am în jurul meu oameni de calitate. Pentru asta nu vreau decât să mulțumesc. Din nou. Oricui se simte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s