Lăsați copiii să se tâmpească?

Numai pe lângă o școală generală să nu treci în ziua de azi. Știu, sună bătrânește și înapoiat, dar, la naiba, dacă tragi un ochi peste ce device-uri are copchilărimea prin mâini sau prin buzunarele în care oricum abia încap, te crucești.

În clasa a cincea, cea mai mare distracție a mea era să îmi ascult tonurile de apel de la Siemens-ul pe care îl dețineam.

articlepictureÎmi amintesc că mi-a luat mama telefon în clasa a patra pentru că mergeam în excursie cu clasa și trebuia să păstrăm cumva legătura. Habar nu aveam cum să folosesc Siemens-ul ăla A52 care mi-a încăput în mâini. Chiar, mai există pe piață telefoane Siemens? Ce nostalgii… În fine. Ce Dumnezeu, în clasa a cincea, cea mai mare distracție a mea era să îmi ascult tonurile de apel de la Siemens-ul menționat mai sus.

Acum, pe lângă că mă crucesc, mor de ciudă. Da, crapă fierea în mine. Nu mai cer bani de la mama și chiar de-aș face-o, n-are săraca douăj’ de milioane să-mi dea să îmi fac de cap cu ultima fiță în materie de telefoane mobile. Așa că stau și mă întreb unde ajunge un copilaș d-ăsta de îi întinzi totul în palmă de la vârste fragede. Unde mai pui că dacă ajunge să fie dependent de mic de rețelele sociale și de spațiul ăsta virtual (eu una sunt 100% addicted, recunosc, nu stau bine), când își mai trăiește copilăria?

De bine, de rău, am apucat să joc 9 pietre în fața blocului. Sau ping-pong și fotbal, oină și câte și mai câte, nici nu conta, băiat, fată, distracție să fie. Nici nu îmi imaginez cum ar fi fost altfel. „Stai să îmi fac un selfie în timp ce trag acum o servă zdravănă?” Nici gând, copilăria mea nu are nimic de-a face cu ținutul telefonului în mână.

Încă nu înțeleg de ce un plod de șapte ani butonează de zor un ecran cu touch, când ar putea să-și dezvolte creierii cu un Lego Hero Factory sau un Lego Duplo, ca să nu crească, mai pe românește spus, complet cretin. Sau uite, îl înveți responsabil de mic cu un Lego City Police. Îmi stă mintea în loc. Nu știu ce vremuri or mai prinde ai mei copii.

Dragi părinți iresponsabili și moderni, dacă tot îi învățați cu nărav, pregătiți-vă ca la cinșpe ani să vă ceară mașină. Ghiciți cine nu o să aibă habar de noțiunea unui ban câștigat și o să vă joace pe degete. Fix ăsta micu’ de are telefon mai deștept ca voi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s