Unde se duce dragostea când copiii pleacă de acasă

Eu nu am mai întâlnit oameni mai nebuni ca mama după plante de interior. Și totuși, dacă e să întrebi pe stradă complet dezordonat, majoritatea tinerilor de vârsta mea ar avea probabil aceeași concluzie. Mamele lor tratează florile din ghiveci ca pe proprii lor copii.

Păi mama vorbește cu ele când le udă. „Frumoasa lu’ mama, frumoasă ce ești, ptiu să nu te deochi, ce bine mi-ai crescut.” Moment în care iau o pauză din orice aș face și mă uit la ea lung de nu-mi vine a crede că vorbește cu niște plante. În realitate, mamele noastre, care ne-au dat drumul încetișor în viață, își canalizează dragostea și energia pe care au investit-o deunezi în noi în altceva. Pentru că parcă le este peste mână să nu mai fie mame așa deodata. Nu zic că nu mai sunt mame. Deși asta am zis. Mă refer la prezența noastră fizică, la faptul că nu ne mai au sub ochi tot timpul, sub acoperișul lor.

Îmi e dor câteodată să mă uit la mama lung cum își udă florile. În același timp îi sunt recunoascătoare că mi-a dat drumul în lume cu încredere și că nu m-a ținut cum altele și-ar ține copiii în cuști de câini, de frică să nu facă vreo boacănă și să dea cu capul de sus. Mama a făcut bine. Și ea știe asta.

Aș spune ceva și de tata dar nu l-am văzut niciodată bibilind bateriile auto, spre exemplu. N-aș spune nici că e mai puțin sensibil ca mama. Doar că se exprimă mai greu. El o face rar, printr-un „și weekend-ul ăsta ce faci, vii acasă?” sau un mesaj dat sâmbăta dimineața, cu indicații despre pachetul pe care urmează să-l primesc. Așa sunt ei, mereu cu noaptea în cap ca să ajungă păpica la studenți.

Nu weekend-ul, ăsta, tata, celălalt vin acasă. Încă puțin. Mama, vine Crăciunuuuuul!

www.covera.ro
http://www.covera.ro
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s