Cine zicea că nu mai există analfabeți?

Nu înțeleg de ce trebuie să meargă toată lumea în ziua de azi la facultate. E limpede că nu toți putem și că nu pe toți ne duce bibilica în direcții d-astea academice.

4a6274282c683e4bd4d29b8e6e212a53Nu înțeleg de ce, dacă ai cu totul alte preocupări (cizme, ghete, botine, că tot e iarnă), dacă principala ta grijă e în ce nuanță să-ți mai mâzgălești unghiile, dacă pur și simplu nu te trage inima înspre facultate, te mai stresezi. Fiindcă e cool? Fiindcă te faci de râs în fața lu’ mămica și a lu’ tăticu’ dacă își dau brusc și deodată seama că odrasla lor nu e așa de strălucită precum credeau?

Nu înțeleg de ce, dacă ți se spune de ani de zile că habar nu ai să scrii corect, nu vrei să iei măsuri. Chiar îți place să fii proastă? Ești român, dar scrii și te exprimi ca un străin aterizat la noi în țară, care are salvat ca prim tab în bookmarks Google Translate. Nu tu acorduri, nu tu logică, pe bune, în ce țară ziceai că te-ai născut și ai crescut?

Nu înțeleg de ce tu acum termini o facultate de Litere. Litere, auzi? În România sistemului care funcționează în multe cazuri cu lacrimi de crocodil în fața profesorului. Nu înțeleg cât o să-ți mai poți scuza prostia. Sau cât o să mai poți suporta batjocura. Prea nu-mi vine a crede că îți e bine în idioțenia ta.

E clar că nu înțeleg multe. Trebuia să semnalez însă, nu puteam să tac. Poate-poate te trezești. Și tu, și ce alte specimene  or mai fi existând pe planeta asta, de care să te iei de braț și să te duci în pustiul analfabeților, dacă până acum nu s-a prins nimic de tine. Ba pardon, ești as în a găsi încălțăminte ieftină oriunde ai întoarce capul, deși dulapurile de acasă dau pe dinafară și gem, pline de pantofi.

Dar până la toată urma, ce contează că nu înțeleg eu? E clar că dacă ai ajuns până în acest punct înalt în educația ta, te descurci și îți e bine în zeama ta. Sănătate și virtute, vorba românului. Oara p-asta cum o traduce Google Translate?

Advertisements

4 Comments Add yours

 1. Laura says:

  :)) subtil

  Like

  1. anasipos says:

   Da, o să mă urască toată viața

   Liked by 1 person

   1. Laura says:

    Nu plânge 😦

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s