Cu RATP-ul, ca-n junglă

V-ați confruntat vreodată cu situația în care nu puteți să coborâți din autobuz pentru că aveți în față un grup considerabil de oameni fără creier care vă blochează? Care stau și se holbează la tine și își dau seama că nu ai unde să cobori, dar singura acțiune pe care o iau e eventual cea mai proastă, aceea de a încerca să urce indiferent cum?

E greu să observi, să evaluezi o situație și să aștepți?

Eu dau de turme de astea de proști în fiecare zi. Cu tot respectul, dar tot mă trezesc că le arunc câte un „Vrei să îți cobor în cap?” Ca să aud din spate numai de bine. „Tineretul e așa și pe dincolo”,  „Nu mai există finețe și respect în ziua de azi”, „Mamă, ce arogantă e tipa” și alte scuze care să le justifice incompetența. Păi tipa nu e arogantă dacă nu are pe unde să coboare, prietene, de ce nu vrei să gândești puțin înainte să dai cu parul? Sau îmi dai tu un set de aripi să-mi iau zborul pe deasupra capului tău?

Oare de ce e așa de greu să gândești practic? Să observi, să evaluezi o situație și să aștepți? Îți atrofiază gerul creierii și intră în stand-by, de funcționezi pe bază de instincte? Păi eu din instinct mă ridic, spre exemplu, de pe scaun în autobuz dacă vreunul are mai mare nevoie de el decât am eu, că am picioare tinere. Deci n-ai nici scuza asta.

Mă pregătesc psihic să dau de proști și mâine. E inevitabil, dacă circuli cu mijloacele de transport în comun, n-ai cum să nu dai de ei. Să văd de unde-mi iau aripi, între timp. Poate găsesc la reducere pe undeva.

42db2997c18ee00210eb57e9e2df9132

Sursă foto: Pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s