Unde am ajuns la final de an

566a6c4680a94cfc8718280e3d1a5d3eE decembrie. E bilanț. Oriunde te afli, în patul de acasă, abia trezit din somnul de frumusețe; pe stradă, în gerul de afară, înconjurat de paltoane de damă de lux pe lângă care treci nepăsător; în fața calculatorului, trântindu-ți plictisit degetele pe taste; oriunde te afli, te prinde.

Te prinde starea în care stai și te întrebi ce ai realizat în acel an. În care tragi linie și aduni plusurile și minusurile, ca să vezi la ce nivel te situezi, să știi de unde să pornești în anul care vine. E mare lucru să fii pe plus la final de an. Să respiri ușurat și să spui că „Da, dom’le, anul ăsta am făcut tot ce am vrut, mi-a ieșit tot ce mi-am propus, sunt tare.”

Personal, nu respir ușurată. Mi-am îndeplinit ambele dorințe pe care le aveam în momentul în care am intrat în 2014. Dar n-am știut să manevrez situații, gânduri, sentimente, pentru ca la final de an, să fiu pe plus. Așa că acum, în patul de acasă, abia trezită din somnul de frumusețe, îmbrăcată într-unul din cardiganele mele călduroase și cu o cafea aburindă pe birou, m-a prins. Starea în care stau și mă întreb.

Îmi e limpede că știu ce să fac. E clar că îmi reiau una din dorințe și anul viitor. Eșecul ei anul acesta mi se datorează în totalitate. Conștientizând și trăind amarul situației, știind că mai jos de atât pe scara dorinței ăsteia nu am cum să fiu, nu am decât să mă ridic. Și să nu mă mai împiedic, dacă mă tot laud că știu ce vreau.

Aș vrea să pot spune că tot ce-mi doresc de Crăciun, e o jachetă de damă, na, dar nu-mi iese. Nu e atât de ușor. Dacă spun „răbdare”, „tărie”, „perseverență”, deja mă strânge în spate. P-astea unde găsesc să le cumpăr?

Sursă foto: Pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s