Despre prostul din mine

Am scris în repetate rânduri despre proști. Câteodată zic că nici nu are rost să îmi mai mănânc energiile cu ei. E clar că suntem cu toții diferiți, că lumea e multicoloră și că nu ne plictisim tocmai din pricina asta.

Ca să mai elimin din aerul de hater ce planează asupra mea, l-am provocat pe Codrin să scriem despre cum fiecare dintre noi, e, în anumite momente, complet stupid. Despre acele momente în care nu am vrea să ne expunem pe tapet, să nu ne dăm cumva cu firma în cap și să nu ne stricăm imaginea.

Extras din Hozier - Take Me To Church
Versuri extrase din Hozier – Take Me To Church

Top trei categorii de prostie inevitabilă din viața mea:

  • fiecare clipă în care am acționat cu impulsivitatea ce mă caracterizează. De fiecare dată spun că sunt mai atentă. Că mai citesc o dată înainte să apăs „Send” sau „Publish”. Că gândesc înainte să pun punctul peși că analizez consecințele pe termen lung. Că nu mă mai bag în situații care nu mă privesc. Că o să îmi măsor cuvintele. De fiecare dată spun că sunt mai atentă. Nu știu când o să învăț să mă iau în seamă.
  • fiecare moment în care i-am dezamăgit pe cei dragi. Am pierdut de fiecare dată când nu am știut să-mi dozez egoismul. Când nu am știut să comunic suficient. Când am lăsat ca orgoliile să acapareze situațiile. Când am promis și nu m-am ținut de cuvânt. Îmi place să cred că am învățat însă din fiecare situație în parte.
  • fiecare secundă în care îmi vine să mă dau cu capul de pereți, pentru că în definitiv, m-am dezamăgit pe mine. Sunt amuzant de urmărit când îl iau pe „proastă ce sunt” în brațe și mi-l repet la nesfârșit până îmi plictisesc creierii cu aceeași sintagmă. Să nu îmi arăți pereți noi, că îmi vine să îi iau pe fiecare în parte la rând.

Sunt relativ împăcată însă. Am noroc că știe toata lumea vorba aia cu „Nimeni nu e perfect”. Altfel nu știu cum mă mai scoteam din articolul ăsta.

Later edit: versiunea lui Codrin o găsiți aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s