Nu mai cere bani de la mămica

Mă învârt mult printre studenți. Însă habar n-am cât la sută din studențimea Iașiului activează pe piața muncii în momentul de față, câți și-au luat catrafusele cu totul de la mama și de la tata de acasă și se întrețin singuri sau câți taie frunză la câini în timpul liber

În afara cazului în cara6606e166ac6fd6b318079e997caafd0e ești handicapat (la propriu, și nu, nu e discriminare, e doar înțelegere), nu văd de ce nu ai încerca să te pui singurel pe picioare încă din perioada studenției. Serialele favorite pot aștepta, grijile mamei mai pot fi diminuate iar mâna ta de student silitor  poate să facă și altceva înafară de a cere bani de la părinți.

Depinde de ce vrem fiecare de la viață. Cunosc oameni care muncesc de la șaișpe ani vară de vară pentru că nu suportă ideea de a le fi povară părinților. Alții cer cu nerușinare și cară deja peste 21 de ani de viață în spate.

Vine o vreme însă când băncile școlii nu te mai încap, realizezi că ai terminat o facultate și că acum trebuie să îți găsești un job. Sigur, te oftici când nu găsești și-ți cer toți experiență, dar dacă te întreabă cineva ce e ăla un payroll caști gura a nedumerire. Păi sigur că nu știi, că doar n-avea să-ți trimită mama de acasă și un tabel împreună cu banii aferenți.

Uite, aplicații mai sunt pe piață și nu, nu-s doar de alea de socializare, alea de au căsuțe colorate și șăd blânde în iPhone-ul tău. Personnel management software îți dă o viziune de ansamblu asupra personalului dintr-o firmă și te ajută să manevrezi mai ușor documente, contracte, adeverințe. Timesheet software te ajută să monitorizezi cu exactitate timpul petrecut de personalul tău la muncă. Și tot așa. Sunt tineri care manevrează aplicații de acest tip și cu ochii închiși. Și au propria afacere, proprii angajați. Alții știu doar să se trezească la doișpe, să meargă la un curs, să se îmbete mai pe seară și să agațe și mai târziu în noapte.

Ia o pauză și gândește-te. Fii sincer cu tine. Întreabă-te câți ani ai. Și câți alți ani mai ai de gând să ceri de la ai tăi. Așa-i că îți ard obrajii?

Sursă foto: Pinterest 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s