Ce vrei să fii, un domn sau un milog?

(admițând că mai există femei cu capul pe umeri pe această planetă), M-am trezit citind despre diferența dintre o proastă sadea și o doamnă. Generalități, clișee, bla, bla, l-am citit. E bun, așa, scurt și la obiect, ca să știe bărbatul cu cine se plimbă de mână.

Însă! Hai să ne uităm puțin și peste gard. Mulți dintre apropiații mei știu că sunt oricum în cele mai multe situații de partea bărbaților, dar purtătoarele de rimel merită să fie puțin lăsate deoparte, că avem uscăciuni și de cealaltă parte a baricadei.

RealMenDomni mai există? (Admit și aici că mai sunt, că ai câteodată noroc și mai dai peste vreunul)

Însă ce te faci când dai peste d-ăștia de n-au pic de demnitate în ei? Care schelălăie ca ultimii câini bătuți când sunt lăsați de iubite din varii motive și nu știu să accepte un „nu”? Care nu văd mai încolo de capul lor încuiat ca o nucă încăpățânată. Care se milogesc. Care nu știu să pună piciorul în prag. Care o așază pe un piedestal și se așteaptă ca ea să rămână cuminte acolo.

Orice asemănare cu realitatea NU este întâmplătoare. Scuzați-mă, dar trebuie spus. Fraților, nu mai fiți fraieri și milogi. Dacă te unduiești ca o trestie și te faci una cu ce zice ea, n-ai să reușești să o păstrezi. Pentru că n-are nevoie de un papă-lapte lângă ea. (Exclud din start proastele care nu vor decât roboței pe care să îi țină sub papuc). Știți deja placa cu „am nevoie de protecție”, bla, bla, n-o să găsească confortul ăsta în tremuriciul din tine. Iar odată lăsat, acceptă fără să afle toată lumea bălăcărelile voastre, că nebuna ordinară ți-a tras-o în cel mai adevărat stil  și mergi în pana penelor mai departe.

Să-mi fie cu iertare. Cei care au cap vor ști să mai citească o dată, fără să strângă din pumni a mânie. Dă-ți două palme și revino-ți. Fii bărbat. Fii domn. Capul sus.

Sursă foto: youthvillage.co.za

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s