„Tu de ce n-ai sesiune?”

Pentru că Jurnalism.

E zece dimineața, sunt trează de trei ore și deja am primit întrebarea asta de două ori.

De amuzament
De amuzament

Poate că mă hazardez când dau de înțeles persoanelor care întreabă asta  că nu știu ce e aia o sesiune serioasă. Însă experiența din anii trecuți m-a învățat. N-ai, prietene, ce cărți să rupi la Jurnalism. Ceea ce mi se pare oricum firesc, să învățăm mai degrabă cu degetele pe tastatură și cu niște papuci buni în picioare.

Sesiunea e aia de se sfâșie cărțile pe ultima sută de metri? De se subliniază toate rândurile de pe pagină cu calm, pentru ca atunci când ridici privirile din foi să îți pui mâinile în cap? Perioada aia în care totul se bagă în cap cu forța într-un colț obscur al sălii de lectură? Sau atunci când toți scurg fiecare strop de cafea de prin căni, încât și ăi’ de o urau mai înainte o sorb acum ca pe un lichid care regenerează celulele căzute la datorie.

La dracu, au trecut atâția proști înaintea ta prin facultate, nu te mai stresa.

Oi fi eu inconștientă în fața stresului masiv de la fiecare sfârșit de semestru, but relax, my brothers. Când nu mai poți, du-te și te aruncă sub un duș. Inventează un hobby nou, fă tablouri din mozaic de sticlă, habar n-am. Trage o fugă până la sală. Ieși și te plimbă în ger și ceață.  Lasă markerele, pixurile colorate sau creioanele mecanice din mână. La dracu, au trecut atâția proști înaintea ta prin facultate, nu te mai stresa.

De acum o să umblu cu o bandă dublu adezivă la mine. Pe care din apropiații mei îl prind că se plânge de cutare examen, l-am rezolvat. Silenzio.  Sunt altele mai grave în viața asta. Un Charlie, un Irak, o Coree de Nord. Hai, te mai plângi?

logo6

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Laura says:

    I needed that. :))) mulțumesc.

    Like

  2. anasipos says:

    Așa. Oleacă de motivație trebuie, atâta tot

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s