Altfel de probleme, în sesiune

10934548_884982411547134_2133617245_n
Cum să îmi las laptopul la greu?

Am stat în capul laptopului ăstuia atât de mult în ultimele două săptămâni, că mă mir că mai „respiră”. Știu la alții cum e, adicătelea oficial, pentru majoritatea studenților din jurul meu, sesiunea a început ieri. Dacă spun că la mine s-a terminat, neoficial, alaltăieri, când mi-am predat proiectele de final de semestru, s-ar putea să îmi sară lumea în cap. Na, fiecare cu facultatea care-l doare.

Cea mai mare grijă a mea pe ziua de azi e să îmi curăț laptopul de praf, ca să mă asigur că va da randament și în semestrul următor. Păi da, oi avea eu o vrăjeală de examen mâine, dar greul a trecut și nu, nu constă în frazele pe care le încropesc la sfârșit de semestru pe niște foi de examen, ci în ceea ce învârt înainte de asta pe tastatură.

Lampa de birou e și ea neatinsă, nestresată și neștearsă de praf. Printre singurele corpuri de iluminat cu led pe care le folosesc enumăr o mică lampă cu USB pentru laptop care îmi luminează tastele, la propriu. Pe bune, e o investiție inteligentă, în cazul în care n-ai laptop d-ăla șmecher care îți oferă lumină pe sub butoane, scuzați-mi limbajul rudimentar.

ScreenHunter_215 Jan. 20 14.05Asta, și un bec adițional, o minune care amplifică lumina becului principal din baie, care mă ajută de fiecare dată la machiaj, de ajung să nu îmi scot ochii cu rimelul la finalul complicatului proces. Îi recunosc acum meritele, după ce nu îl ascultam pe tata când îmi vorbea despre cum vrea să dea un update apartamentului cu niște corpuri de iluminat în baie.

Mă întorc la laptop. Hârâie, e răgușit și respiră greu. Am abuzat de el. Tre’ să îi caut un doctor. E vechi, iar mouse-ul nou cu care l-am dotat nu-l încălzește. Nici asta și nici vreo lampă minune de care mă folosesc. Și parcă nu îmi vine să îl înlocuiesc. Am trei ani de facultate înghesuiți pe el, enșpe mii de texte stau greu pe tastatură. Eu cum să-l las la greu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s