Cine caută toante, le găsește pe forumuri

Ce-mi place când își dau cu părerea pe forumuri diverse tipe care îți spun dacă să faci sau nu un copil. Chiar așa, cap de articol, „Merită să faci copii?” Ca și cum ai lua decizia asta după ce te-ai înarmat cu câteva păreri experte de pe vreun site dăștept, le-ai cules ca pe flori într-un buchet de entuziasm și mergi de i le prezinți lu’ bărbatu-tău.

Textul, previzibil. Ce pierzi (timp, tinerețe, nervi, liniște și pace lăuntrică, bani dați pe la clinici de ginecologie, toate îndepărtate prin abuz de monstrul cu pamperși) și ce câștigi (motive de a trăi, de a respira, de a nu cădea în depresie la bătrânețe, toate asta de dau sens vieții, egoistic vorbind).

După punctul pus de autoarea textului vin comentariile.

ScreenHunter_212 Jan. 20 11.59

Wait, what? Vine tanti de mai sus și ne luminează. „E o opțiune personală.” No shit, credeam că o să las majoritatea să decidă asta pentru mine. You’re smart, lady. „…în situația asta chiar ai voie să fii egoist…” Adică, mersi mult, am acordul tău să fiu egoistă, ca și cum te-ar fi împiedicat oricum cineva să îți reverși defectul ăsta, odată ce îl ai.

Cireașa de pe tort se cheamă „viitorul Europei”. Aici se bate cap în cap cu ăi’ de îți spun că lumea e suprapopulată și că cel mai bun prieten al tuturor ar trebui să fie prezervativul. Absolut mereu! Ca să nu ajungi să ai nevoie de vreo ecografie abdominală. Prietene, chiar aș vrea să știu câți se gândesc la viitorul Europei când fac un copil. Acum pe bune. Și dacă ai 0 egoism în tine, tot nu te gândești la asta în primul rând. Unii oameni sunt prea căzuți în cap.

ScreenHunter_213 Jan. 20 12.35

O alta vine și o trăsnește pe cea preocupată de soarta Europei. Îi zice pe bune până când își dă cu fima și cu sucul în cap. Adică ea „măcar o oră”  investește în treaba asta cu planificatul copilului, la un suc, pe o terasă la soare eventual. „Știi, dragă, m-am gândit să ieșim să sorbim un Pepsi, timp în care să ne gândim dacă să contribuim la creștere populației globului sau nu. Hai, mai avem fix 58 de minute.”

Sunt eu hater și o duc în extreme, însă zău că nu văd rostul anumitor discuții în spațiul public. E ca și cum ai da anunț la ziar că mergi la clinica Hilmi să te rezolvi de nu știu ce. Ok, e sănătos și normal, dar de ce tre să îți știe tot poporul intențiile intime? Mai ales dacă în joc nu e viitorul Europei, taci și … fă treabă acolo. 🙂ScreenHunter_214 Jan. 20 12.53

Advertisements

3 Comments Add yours

 1. Cristina says:

  Ce s-ar face Europa fara doamne binevoitoare care sa se gandeasca la viitorul ei?

  Like

  1. anasipos says:

   Eu zic că sunt eu îngustă la minte. Adică, de ce oare nu ne gândim la lumea asta? Atât de mult egoism…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s