La schi, oriunde numai nu acasă

Iar aproape a trecut iarna şi n-am apucat să mă tăvălesc pe pârtia de ski din Piatra Neamţ. Atâta-mi mai laud oraşul de baştină că e frumos, că e nu ştiu cum, iar eu de învăţat să schiez învăţ pe meleaguri străine şi iau schi-urile în picioare oriunde, numai la mine în oraş nu.

Cred că are de-a face cu faptul că nu mă simt acasă ca în vacanţă, nici chiar atunci când mă întorc de la facultate sau când în calendar e oficial e vacanţă. Acasă e acasă şi atâta tot.

Foto credit: Ovidiu Slătineanu
Foto credit: Ovidiu Slătineanu

De aia nu înţeleg turiştii zăpăciţi care ţipă de încântare când îşi urcă pentru prima dată clăparii de ski sau plăcile de snowboard pe telescaunul sau în telegondola de la noi.

This slideshow requires JavaScript.

Ştiu că oraşul e fain şi mă dau şi pe mine gata pozele astea, dar va trebui să duc o luptă interioară să ating acea nemernică de pârtie. Păi nu am cu cine, nu am de unde inchiria clăpari de ski şi alte şi alte scuze pentru faptul că nu îmi pot lua o vacanţă în propriul oraş.

Da. Am ajuns la final, am tras de idei şi cuvinte şi m-am convins singură. N-am să schiez la mine acasă. Căutând poze, mi-am adus aminte de înclinaţia ei şi de ultima dată când mi-am rupt fundul pe o pârtie de schi. A fost dureros şi încă păstrez amintirea durerii, iar la aşa o înclinaţie mi-e că ajung să-mi rup gâtul. Poftim motive, Piatra Neamţ, de fapt de aia n-am să ajung să mă simt ca un turist tembel pe hotarele tale, decât poate când mi-o aduce familia în vizită, peste ani şi ani. Cine ştie pe ce tărâmuri o să îmi mai fracturez gâtul la schi.

ScreenHunter_219 Jan. 25 01.06

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s