Tu crezi că îl cunoşti pe cel de lângă tine?

were-just-strangers-who-thought-they-knew-each-other-quote-1Ne învârtim printre oamenii din viaţa noastră ani de zile fără ca măcar să avem habar de ce ascund în spatele feţelor pe care le afişează. În spatele nepăsării aparente pe care mizează. În spatele aroganţei pe care o folosesc ca armă.

Nu le-o iau în nume de rău. Întotdeauna am ştiut că fiecare dintre noi are povestea lui de viaţă în spate, pe baza căreia dacă ne-am aşeza cuminţi la un birou să o batem la tastatură, am scrie romane. Pentru că da, viaţa nu-i aşa de roză, ca atunci când şăzi blând pe saltele Relaxa, spre exemplu. Nici pe departe.

Am conştientizat abia în facultate că fiecare îşi cară problemele lui, cu sau fără graţie, cu sau fără transparenţă, cu sau fără subtilitate. Un profesor, fie-i ţărâna uşoară, ne spunea în anul I că dacă ne ia de braţ şi urcă cu noi Copoul ne serveşte în jumătate de oră zece subiecte de reportaj. Atât de diferiţi suntem. Atât de multe facem. Atât de puţine ştim unul despre celălalt.

Oameni, colegi, cunoştinţe, persoane pe care credeam că le cunoaştem şi despre care ne-am închipuit şi creat propria versiune asupra a ceea ce credem că se întâmplă în vieţile noastre, cu toţii ne şochează. Atunci când avem deodată habar de ce ascund în spatele feţelor pe care le afişează. În spatele nepăsării aparente pe care mizează. În spatele aroganţei pe care o folosesc ca armă.

SomProduct06-960x540Şi atunci iei o pauză, speriat. Credeam că te cunosc… Credeam că ştii asta despre mine… Pe naiba, ne dăm coate pe la facultăţi, pe stradă, prin baruri sau cafenele, atunci când ne întâlnim, dar suntem atât de surprinşi de ce are fiecare în ograda lui, că ne doare capul şi mai că ne gândim că avem nevoie de o pernă anatomică.

În curând îmi iau catrafusele şi zbor din faţa laptop-ului, să-mi arunc gândurile pe o saltea de gimnastică la sală şi să joc ţonţoroiul pe ele.

Să uit că de fapt ştiu atât de puţine chiar şi despre oamenii cu care sunt pe aceeaşi lungime de undă.

Să uit de romanul pe care aş putea să îl scriu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s