Dead students walking

bafta-in-sesiune-copyLa parter, portarul se scobeşte între dinţi plictisit.

La etajul unu, un cuplu vorbeşte despre impozite, în timp ce ea răsfoieşte rapid un teanc de foi în faţa lui.

La etajul doi, o ceaşcă de cafea scoate ultimii săi aburi şi se răceşte tăcută lângă o gramatică a limbii engleze.

În sfârşit, la destinaţia mea, etajul trei, două tipe sunt pierdute în cursurile pe care le rumegă cu ochii întredeschişi.

La orice oră din zi aş urca sau aş coborâ în/din cămin, povestea e aceeaşi, pe canapelele dintre etaje, eventual cu personaje diferite. Oricum am da-o, atmosfera e aceeaşi; studenţii umblă ca în transă cu dosare şi fişe la subraţ, pentru două, trei săptămâni, la sfârşitul fiecărui semestru, iar pe umerii lor parcă apasă toată greutatea lumii.

Ştiu, nu mai e ca la clasa a treia, să citim Prinţul fericit şi să ne întrebăm dacă aia e o pălărie sau un şarpe boa. Sau să răsfoim dictionarul român francez – francez român în pauza mare, în gimnaziu, ca să avem ce temă să îi predăm profei la oră. Treburile sunt mai serioase, iar pe umerii studenţilor nu stă greutatea lumii, normal, dar ceva orgoliu tot e aruncat în joc.

ScreenHunter_229 Jan. 29 15.36Puiul mamii e la facultate şi trebuie să o termine. Puiul mamii e stresat că e în sesiune. Puiul mamii trage tare că să rămână la buget. Pe lângă faptul că mama are aşteptări de la el, puiului mamii îi şi place. Să se comporte altfel decât în restul anului şi să umble afectat sau cu emfază cu cartea la subraţ. Să ştie lumea că e ocupat. Că vai şi vai, are de tocit tomuri întregi.

Da, îi place studentului să se dea important la ceasul ăsta de sesiune. Altfel n-ar fi în rândul lumii. Sau în rândul banalului. Una şi aceeaşi treabă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s