În fața marelui ecran, din an în Paști

Îmi e dor să merg la cinema. Am și motive pentru care nu am mai făcut asta de o căruță de timp:

  • milk dudsînaintarea în vârstă, comoditatea, lenea, lipsa timpului – toate sunt în antiteză cu anul I de facultate, când eram la cinema de minim două ori pe lună. Student fără griji și probleme de final de etapă a vieții.
  • tăierea abonamentelor studențești la RATP în ogradă la UAIC Iași. Păi da, fonduri insuficiente, așa că circulăm cu toții ca zgârciții cu vreun abonament pe linia pe care o frecventăm cel mai des. În cazul meu, partea orașului în care e situat cinema-ul e la mama ciorilor și n-am ce căuta pe acolo decât foarte rar, cu treburi.
  • pe Filelist totul e gratis, iar dacă mai consult vreo ofertă de videoproiectoare, mi-e că mă hotărăsc și folosesc vreun perete gol din cameră pe post de ecran. Investiție pe termen lung s-ar chema. Și sunt sigură că găsesc pe Strada IT ceva care să mă mulțumească. Dau și de aparate de etichetat, dacă mă hotărăsc să le lipesc în frunte etichete oamenilor, dar mă rezum la a arunca vorbe pe aici, negru pe alb.
  • e scump în draci și nu se merită. Profitul sare prin fiecare grăunte de popcorn vândut la suprapreț. Jaf la drumul mare.

Mă duc la cinema fix când știu că altfel nu se merită să văd filmul ăla. Cum era Avatar acum câțiva ani, pe care eu m-am decis, printr-o sclipire de geniu, să îl văd acasă, după ce toți prietenii mi-l recomandaseră. Sigur, ei îl văzuseră la cinema iar eu nu aveam de unde să știu că urma să irosesc timp prețios pe o platitudine de film. Oare dacă aș fi avut pe atunci vreun videoproiector la îndemână aș fi rămas la fel de impasibilă?

Promit că o să îmi fac însă simțită prezența în următoarea lună la cinema, se anunță ceva premiere pe care nu trebuie să le ratez. Nu de alta, dar nu cred că aș vrea să vizionez Fifty Shades of Grey tristă și singură, la mine acasă.ScreenHunter_236 Jan. 31 01.08

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s