Vrem(uri) online

Zilele astea îmi cad ochii mereu pe niște afișe dureroase prin mijloacele de transport în comun din Iași, care îmi amintesc că bunul cel mai ochit și furat este telefonul mobil din buzunarele noastre.

Spun „dureroase” pentru că țin la mărul meu mușcat ca la ochii din cap. Și nu pentru că e măr mușcat, ci pentru că e mic, maleabil, business, smart și interactiv. Peste toate cele enumerate mai sus însă, țin la telefonul mobil pentru că e doldora de internet de bună calitate, care nu mă lasă la greu.

Cineva m-a întrebat recent cum ar arăta viața mea fără internet

Internetul pe mobil este probabil unul dintre lucrurile care îmi lipsesc cel mai mult, pe lângă oamenii din viața mea, atunci când plec peste hotare. Realizez că sunt dependentă de internet atunci când nu am semnal. Când îmi expiră opțiunea de la net. Când golurile de semnal din Copou mă fac să dau restart telefonului din cinci în cinci minute.

11050946_907648679280507_535808391_nÎmi conștientizez dependența în fiecare zi, dar am control asupra ei și îmi găsesc propriile alternative de a evada din hățișul megabiților. Însă îmi lipsește voința în a mă deconecta total de tot ceea ce înseamnă internet. Iar ca idee, nu sunt dependentă de rețelele de socializare atât cât sunt de articolele din online pe care le citesc în tramvai. De playlist-ul din Soundcloud. De ideea de a fi în contact cu cei dragi și de a-i vedea în timp real (#selfie, Skype oriunde prind, apel la distanță, etc, etc, suntem niște norocoși în ziua de azi).

Cineva m-a întrebat recent cum ar arăta viața mea fără internet iar gândul m-a dus instantaneu către cel de pe mobil pentru că îmi e cel mai la îndemână. Aș fi mai aeriană decât sunt în mod normal. Aș ști mai puține. Aș fi mai singură. Aș fi tristă.

N-aș fi eu.

Astea sunt vremurile pe care le trăim și mi le asum. Timp să mă deconectez găsesc. Ar fi chiar culmea să butonez în somn. Pe stadion sau în sala de antrenament. Sau în mai știu eu ce ipostaze personale. E nevoie și de odihnă și timp de calitate din când în când.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s