Ne pleacă tineretul, muică!

E ceva în sângele generației noastre de ne face să vrem să o tot luăm la pas, afară din țară. Pentru câteva zile, în vacanță. Pentru câteva luni, la muncă. Pentru ani. Pentru totdeauna.

Știm cu toții replicile. Care pleacă pentru că e sătul de țară. Sătul de oameni. De sistem. Ori pentru că acolo face banul mai ușor. Ori pentru că are mai multe oportunități. Sau pentru că pur și simplu vrea altceva și altcumva de la viață.

ScreenHunter_272 Mar. 04 13.16Oricum ar fi, dacă mă uit în jur și aplec urechile la colegi care vor să-și ia tălpășița cât mai repede, la mame îngrijorate pentru dorința plozilor de a-și lua zborul din cuib cât mai departe de țară, la negativismul care planează peste capul tinerilor când se gândesc la viitorul în România, mă sperii. Pentru că mă regăsesc câte o bucățică în toți.

Tineretul ăsta are numai aiureli nestatornice în cap

Pentru că mă aflu în etapa în care tot îmi țâțâie fundul să mă tot deplasez peste tot, iar când mă întorc, tot la plecat mă gândesc. Așa că îmi ascult colegii cu interes când îmi spun de planurile lor de după facultate. Încurajez mamele să vadă dincolo de golul lăsat în urmă de copii. Iar viitorul în România nu îmi sună nici mie plauzibil în următorii ani.

Am siguranța că mă voi stabili la un moment dat pe undeva. Înafară, normal. Dar de acolo tot voi decola constant, în mini-plecări sau cine știe ce experiențe.

ScreenHunter_274 Mar. 04 13.28Tineretul ăsta are numai aiureli nestatornice în cap, ne-ar spune un adult trecut prin viață și sătul de idei d-astea libertine. Însă dacă așa ne-a pocnit pe toți acum, ce să facem? Nu mai bine dai curs impulsului nebunesc, ca să nu îți pară rău mai târziu?

În niciun caz n-aș vrea să ajung vreo bătrânică stafidită plină de regrete. Bătrânică stafidită, well, asta nu pot să împedic. Dar măcar de partea cu regretele pot să mă ocup din vreme, până ajung să mă împiedic de riduri.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s