Pilotul meu nu era în depresie

on

Nu ascult niciodată în totalitate însoțitorii de bord atunci când mă aflu în avion. Și nu pentru că ce ar arăta sau ar spune ei nu e relevant, ci pentru că de cele ma multe ori sunt distrată și nu îmi dau seama că lucrurile pe care ei se străduiesc să ni le spună chiar pot fi,  în cazuri extreme, foarte folositoare.

Ascult însă de fiecare dată pilotul. Care, mai ales la zbor mai lung, sigur va vorbi.

Și nu, nu caut în nuanțele vocii lui vreo urmă de depresie. Să văd dacă are vreun gând cu aeronava care mă duce acasă, pe deasupra Alpilor Austrieci. Scrisesem un tweet înainte să îmi urc fundul în avion,

ScreenHunter_313 Mar. 31 09.41

dar știam că nu va fi cazul să îmi fac griji (#positive #mood # on). Nu, îl ascult pentru că mi se pare mișto. Vocea lui vine de undeva din neant, nu îi știi figura și încerci să îi asociezi inflexiunile vocii cu un chip, să îi dai contur.

Pilotul meu pare întreg la cap. Are o voce tânără și jucăușă, dar la ieșirea din avion am văzut că era în vârstă și că am aberat în gând degeaba, nu știu ce fac bărbații ăștia de își bijuteresc vocea pe măsură ce îmbătrânesc ❤ .

Își cere scuze pentru faptul că vom ajunge la București la miezul nopții, cam cu vreo oră întârziere. Lumea bombăne dar eu chicotesc cu soră-mea alături, pentru că e deștept și face glumițe, ca să destindă atmosfera. „Hai că încerc să recuperez vreo cinci minute pe drum.”

Te scuz, păstra-ți-aș vocea sexi cât mai mult timp de acum înainte în cap.

Mi-l și imaginez zicându-și: „Hai, bă, să-i dau cu mai mult de 850 km/h cât am acum, ca să ajung totuși mai repede, le-am promis pasagerilor.” Mai dă câteva detalii despre zbor și apoi își cere scuze din nou. Te scuz, păstra-ți-aș vocea sexi cât mai mult timp de acum înainte în cap, ce-am să fac?

***

Am aterizat bine. Semn că n-a avut tendințe suicidale. Și-a lăsat problemele din familie la ușa cabinei. S-a gândit la cei aproape 200 de pasageri români din spate. Hai c-a fost băiat de treabă.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s