Du-mă unde vrei, dar nu la București

11138167_1090024907680051_1414803865295181559_n
Sursă: Facebook (Nadina Zissu)

Văd zilele astea într-una la prietenii mei cu sufletul haihui numai mesaje și poze care trag aceeași concluzie: călătorește fix acolo unde îți e frică. Ca și cum ar fi ușor. Bam, dă-ți o palmă și ia-o la goană fix înspre locul care te atrage cel mai puțin și care te bagă în sperieți.

Serios, de ce ai face asta? Oare nu ai putea să îți bagi banii mai cu cap în vreun loc mai atrăgător?

Ba normal că poți. Și ai s-o și faci. Dar nu pot să fiu de acord și cu ai mei tovarăși cărora le umblă mintea la fel de brambura peste tot ca și mie.

Pentru că odată pornit la drum înspre o destinație spinoasă, e imposibil să nu îți sară în față și provocări sau situații care să te pună în încurcătură (asta se întâmplă în general când călătorești, dar în situația de față, în încercarea de a-ți pune frica la colț, e imposibil să nu îți faci chiar tu viața mai grea, să te complici singur și degeaba).

logo-nou-zile-si-nopti
Sursă: zilesinopti.ro

Mie îmi stă pe cap București-ul, spre exemplu. Îmi spun de când mă știu că nu am ce căuta acolo decât la Gara de Nord și la aeroport, cu tot cu frumusețea, istoria și cultura din capitală. Oi fi eu speriată de bombe, dar nu aș vrea să locuiesc în București, decât în cea mai îndepărtată și neagră variantă.

Știu, toți prietenii din capitală îmi vor sări în cap. Vă aștept, sunt pregătită. Nu pot pur și simplu să înghit (generalizare forțată, dar nu neapărat trasă de păr) oamenii scorțoși peste care da, dau mai des decât în orice parte a țării. Trimite-mă să îi vizitez locurile, muzeele și parcurile (da, parcurile alea minunate) , dar nu mă pune să locuiesc acolo. Alte motive am să dau într-un articol viitor.

Dar știți ce am să fac? Am să ajung o vreme și pe acolo Deep down, știu asta. Turist, flotant, cine mai știe ce o să mai fiu în viața asta prin București-ul ăla? Doar trebuie să ajungem să ne punem și fricile în ștreang în hoinărelile noastre, nu?

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Laura says:

    O să vii musafir la mine. :)) Care-s speriată de București mai ceva ca de dracu.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s