Hai să nu mai circulăm cu autobuzul

Mai e cineva pe lumea asta care crede că n-o să devină un adult scorțos și că încă va fi super cool chiar și peste douăj’ de ani? Cineva care nu se vede îmbătrânind și zbârcindu-se, făcând tot mai multe riduri de fiecare dată când se urcă în autobuz și se mai ia de câte cineva doar ca să nu se plictisească?

Pentru că da, eu nu mă pot vizualiza peste douăzeci de ani în ruptul capului. Habar n-am ce-oi face mâine, cum aș putea să mă pun în locul cucoanei care se holbează la tricoul meu tăiat și blugii mei rupți ca și cum aș fi prinsă de pe ape? 

stupid-people-get-old-tooO să spuneți că am o problemă cu cei mai în etate. Păi da, recunosc, o am, că mă roade atât de tare încât am ajuns să o bat în cuvinte pe blog.

Cel mai tare mă enervează când îi aud că se plâng că le pleacă tinerii din țară

De când una din prietenele mele a fost făcută să plângă în autobuz de niște bătrânei care i-au atras atenția (a se citi – au șters pe jos cu ea- ) pentru că a avut tupeul (!), nesimțirea cruntă (!!), nepăsarea (!!!) și aroganța (!?!) de a nu se ridica pentru a le ceda locul. Ba pardon, iertați-mă că n-a avut ochi la spate, că vă asigur că altfel, toate cele menționate mai sus nu și-ar fi avut locul.

Cel mai tare mă enervează când îi aud că se plâng că le pleacă tinerii din țară. Că își găsesc vreun loc de muncă în străinătate și că uită de unde au plecat. Ca și cum ar pleca fiindcă nu mai pot de bine acasă, printre ușile trântite în nas, bețele puse în roate sau disprețul evident afișat pentru un amărât de loc în autobuz. Păi atunci parcă numai de-al naibii tragi un ochi pe Hipo, așa, să ai o varianta a doua mereu la îndemână, just in case.

Citeam recent cum că România rămâne fără tineri și că numărul bătrânilor îl întrece pe cel al adolescenților. Păi vă dați seama câte priviri dușmănoase prin autobuzele de pe șoselele drăguței țări? Da’ și când n-or să mai aibă tineri deloc, ce-or să facă? O să își acorde prioritate în autobuz în funcție de numărul ridurilor de pe față? Hai c-am fost rea și dușmănoasă, retrag cele spuse. Cred că o să își acorde prioritate după timpul pe care îl fac pentru a se urca în autobuz. 

Iar nu mi-a ieșit, am răutatea în sânge. Am generalizat forțat și am trântit ușa în nasul tuturor bătrânilor, ceea ce nu e frumos și corect. O întrebare am și eu, pe final de act avocățesc de apărare a sufletelor mai netrecute prin viață: cu bătrânii sau cu tinerii nu te plictisești prin autobuzele patriei?

 

Surse foto: dumpaday.com, ixdaily.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s