America 2.0

Am pus poză de cover și titlul articolului și am uitat ce voiam sa scriu.

Mint. Voiam de fapt să rezum prima mea lună peste hotare, dar acum sper să ajung să le leg bine între ele.

***

IMG_6754
Photo credits: Vanda Sipoș

Jumătate din timpul petrecut acasă între cele două veri l-am petrecut plănuind venirea în State. Mi-am tot bătut la cap apropiații cu plecatul meu că mi-a fost și teamă să mai scriu ceva pe subiectul ăsta 🙂

Însă într-un final, în urmă cu exact o lună eram  pe aeroport. Dimineață, pe 10 iunie, în București și în aceeași seară, în Seattle (întotdeauna m-a fascinat fusul orar).IMG_6789

Sigur că habar nu am când a zburat timpul, pentru că trece extrem de greu doar atunci când aștepți să treacă. Ori în cazul meu (și cel mai probabil, al tuturor Work  & Traveliștilor de peste ocean), timpul zboară cu o viteză tulburătoare, la propriu.

Rămân însă cu amintiri, de la o zi la alta. Fapt ce bate la fund viața, cu tot cu timpul ăsta hain sau cu eventualele neplăceri sau nemulțumiri.

IMG_6788Așa spre exemplu îmi amintesc cu drag cum mi-am petrecut cele unsprezece ore deasupra oceanului alături de un tip pe jumătate american, jumătate israelian. Am râs mult și ne-am distrat copios, făcând schimb de povești de prin călătoriile fiecărora. El (la naiba, stau prost la capitolul „nume”, am uitat, cu toată rușinea, cum îl chema, era ceva complicat), zbura spre Los Angeles pentru o vacanță de două săpămâni acasă. Înrolat în serviciul militar în Israel, simțea nevoia să se destindă alături de prietenii din copilărie. El invidia faptul că eram proaspăt absolventă plecată de nebună prin lume. Eu, ușurința cu care el făcea naveta între Tel Aviv și Los Angeles.

Ne-am strâns mâna pe aeroportul din Los Angeles și ne-am urat toate cele bune. A fost primul zbor peste ocean în care nu am simțit nicio secundă că vreau să mă izbesc cu capul de pereții avionului de plictiseală.

***

De aici urmează un lung șir de zile care au trecut, de fapt, extrem de repede. Muncă, petrecut timp de calitate cu vechi prieteni (vara trecută am avut grijă să consolidez relații cu oameni frumoși) sau noi cunoștințe. Încerc să fac chestii noi ca să nu simt că mă blochez, venită fiind pentru a doua vară consecutiv în același loc. Asta până când nu intră timpul de tot în sac. Mai degrabă să fug eu mai repede decât el.

Mai jos, dovezi care vorbesc mai clar decât cuvintele:

Cover photo credits: Roxana Molcăluți

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s